Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

13 δισεκατομμύρια … φέρνει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

13 δισεκατομμύρια … φέρνει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

Ενίσχυση της ρευστότητας του κράτους φέρνει στις αποσκευές του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Πρόκειται μάλιστα για χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί και αναμένεται να κλείσουν το χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι άλλα από τα χρήματα που περισσεύουν από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Είναι τα 13 από τα 50 δισ. που είχαν προβλεφθεί, αν και υπάρχει μια πιθανότητα μετά τα stress tests του Φθινοπώρου το ποσό να μειωθεί καθώς υπολογίζεται ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον ποσά.

Όπως και να ‘χει όμως το ποσό είναι αρκετό για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα και μάλιστα με μια απλή τροποποίηση της απόφασης που ήδη έχει ληφθεί, δεν θα χρειαστεί νέα έγκριση από το ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Ήδη έχει υπάρξει μια σχετική νύξη από την τρόικα στην τελευταία επίσκεψή της στη χώρα, ενώ όλα δείχνουν ότι ο κ. Σόιμπλε έρχεται στην Αθήνα με πρόταση τα 13 δισεκατομμύρια να λειτουργήσουν ως “μαξιλάρι ασφαλείας” μέχρι να μπορέσει η Ελλάδα να ισορροπήσει τα οικονομικά της.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε