Site icon NewsIT
12:33 | 24.09.14

4.750 ευρώ το μήνα παίρνουν οι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία

Newsit Newsroom

Παρά τις μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών και οι γενικοί γραμματείς υπουργείων έχουν μηνιαίες αποδοχές που αγγίζουν τα 5.000 ευρώ.

Το θέμα αυτό έφτασε στη Βουλή από τον ανεξάρτητο, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα ήταν πως οι αμοιβές όλων των παραπάνω, μειώθηκαν με τους νόμους του 2010 και του 2012, ενώ από 1.1.2013 έχουν εφαρμογή και οι διατάξεις του ν. 4093/2012 σύμφωνα με τις οποίες, το ανώτατο όριο αποδοχών γενικού γραμματέα Υπουργείου διαμορφώθηκε στα 4.750 ευρώ μηνιαία και για τους προέδρους, αντιπροέδρους και μέλη των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, οι αμοιβές δεν μπορεί να ξεπερνούν το όριο αυτό.

Και όλα αυτά την ώρα που αποφασίζεται πως ο μισθός στο Δημόσιο, για όσους προσληφθούν, θα είναι μόλις στα 586 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Δημόσιο: πλήρης ανατροπή στους μισθούς – Υπό δοκιμή και με όρους ιδιωτικού τομέα οι νέοι εργαζόμενοι – Ελλάδα

Η Κομισιόν καταγγέλλει το Ελληνικό Δημόσιο για στάση πληρωμών!

Στην Ελλάδα οι μεγαλύτεροι φόροι ακινήτων από όλη τη Δύση!

Πτώση στο Χρηματιστήριο – Απογείωση για τα spreads

Τεράστιες αυξήσεις σε λάδι, ντομάτες και μαρούλια

Deutsche Welle: Δεν τρομοκρατούνται οι Ευρωπαίοι από πρόωρες ελληνικές εκλογές

Η ατάκα της Μέρκελ για τους τρυφερούς καρπούς ελληνικής επιτυχίας στο αμερικανικό στόχαστρο

Reuters: Ο Σαμαράς επενδύει στην πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο

Έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστραλία

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version