Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αδειάζει και ο Γιούνκερ την ΚΟΜΙΣΙΟΝ – Οι προβλέψεις της δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα!

Αδειάζει και ο Γιούνκερ την ΚΟΜΙΣΙΟΝ – Οι προβλέψεις της δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα!

Λίγα 24ωρα μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, όλοι οι πρωταγωνιστές των Μνημονίων εμφανίζονται ως μετά Χριστόν προφήτες! Ανθρωποι σε θέσεις κλειδιά που πίεζαν την Ελλάδα εκείνη την περίοδο που αποφασίζονταν τα μέτρα κάνουν σήμερα την επανάστασή τους. Ένας από αυτούς και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, είπε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πλαισίωναν τα «πακέτα» διάσωσης της Ελλάδας «δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα».

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ΜΝΙ είπε πως «πραγματικά πιστεύει ότι οι προβλέψεις δεν στηρίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Κομισιόν έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη στο σύνολό της τα προηγούμενα τρία έτη, απάντησε: «Ναι, συνέβη. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν πρόκειται για προβλέψεις».

Για το ποιός έχει την ευθύνη είπε: «Δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κανέναν αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ πως η Κομισιόν απέδειξε πως δεν επρόκειτο για επιστημονικό ζήτημα. Έχουμε να κάνουμε με προβλέψεις. Όχι με αποτελέσματα. Είναι μια δύσκολη περίπτωση».

«Δεν υπήρξε ούτε μία πρόβλεψη που να ευθυγραμμίστηκε με την πραγματικότητα αυτές τις δραματικές στιγμές –παγκοσμίως», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξαλλος ο Ολι Ρεν με το ΔΝΤ – Επίθεση σε Λαγκάρντ και Στρος Καν για την Ελλάδα

‘Tο ΔΝΤ ρίχνει την ευθύνη της αποτυχίας στους άλλους”

Εκπρόσωπος ΔΝΤ για την Ελλάδα: “Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη μετάδοση του ελληνικού προβλήματος” 

Ο Ντράγκι δεν αποδέχεται την αυτοκριτική του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Πώς σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την έκθεση του ΔΝΤ

Οργισμένη αντίδραση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Κι από τη μύγα ξίγκι! Το ΔΝΤ χρεώνει 18 δολάρια την έκθεση για την Ελλάδα!

Μας συγχωρείτε λάθος από το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα – Ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και νέο κούρεμα του χρέους – Απειλή για νέα μέτρα από το 2017

Βόμβες από το ΔΝΤ που εξοργίζουν: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο Μνημόνιο – “Από το πρώτο πακέτο τα περισσότερα λεφτά πήγαν στους Ευρωπαίους”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε