Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλχημείες Στουρνάρα: ”Νέους φόρους δεν βάζουμε” – Διατηρεί όμως τους έκτακτους!

Αλχημείες Στουρνάρα: ”Νέους φόρους δεν βάζουμε” – Διατηρεί όμως τους έκτακτους!

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε κατηγορητικά το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, ενώ δήλωσε πως θα διατηρηθεί το επίδομα αλληλεγγύης και πως βρέθηκε λύση για το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα.

Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτε τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάι.
Όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια, γιατί την ίδια ώρα διατηρεί έκτακτο φόρο που είχαν ρητά δηλώσει πως θα καταργηθεί, και πιο συγκεκριμένα το επίδομα αλληλεγγύης.
Όταν λοιπόν ο Γ. Στουρνάρας δηλώνει πως το χαράτσι με την επωνυμία ”επίδομα αλληλεγγύης” θα διατηρηθεί όσο χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, δεν μονιμοποιεί έναν έκτακτο φόρο και συνεπώς δεν βάζει έτσι πλαγίως ένα νέο φόρο στις πλάτες των φορολογουμένων;

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε επίσης πως στο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα γίνεται ο υπολογισμός για τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα.
”Έχουμε βρει έναν τρόπο που θα ξεπαγώσει την αγορά. Το έτος προ του οποίου δεν θα γίνεται υπολογισμός της υπεραξίας θα είναι γύρω στα 20 χρόνια ωστόσο το ακριβές έτος θα περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο”.

Εμείς ζητήσαμε τις αλλαγές του ΟΟΣΑ αλλά είναι προϋπόθεση για τη δόση!

Τουλάχιστον μπερδεμένα μας τα είπε όμως ο υπουργός και για το θέμα των αλλαγών του ΟΟΣΑ που έχουν πυροδοτήσει εκρηκτικές αντιδράσεις, ιδίως για το γάλα και τα φάρμακα.

Από τη μία ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν ζήτησε η τρόικα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά η Ελλάδα την παρήγγειλε και από την άλλη όμως είπε πως η ψήφιση από τη Βουλή των αλλαγών αυτών είναι προϋπόθεση για τη δόση.
Πως λοιπόν κάτι που παραγγέλνει η Ελλάδα γίνεται προυπόθεση εκταμίευσης της δόσης;

Ο Γ. Στουρνάρας πρόσθεσε επίσης πως είμαστε κοντά στην έξοδο στις αγορές, χωρίς να λέει όμως το σημαντικότερο, δηλαδή το πότε θα γίνει αυτό.

Επίσης έριξε τις βολές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ”μονομερές ”κούρεμα” σημαίνει έξοδος από το ευρώ για αυτό και πρέπει να καθίσουμε με τους εταίρους μας και σε πλαίσιο αμοιβαίας συνεννόησης και να λύσουμε τα προβλήματά μας”.

Ανοιχτό όμως άφησε και το ενδεχόμενο μετακίνησης του στην Τράπεζα της Ελλάδας στη θέση του Γ. Προβόπουλου.
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η δήλωση που έκανε πως ”ως υπουργός Οικονομικών έχει μπροστά του σημαντική δουλειά να κάνει, αν και έχει κλείσει ένα μεγάλο μέρος από τη δουλειά που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός”.

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικός ”θάνατος” για ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες – Απελευθερώνεται η αγορά επιβατηγών δημοσίας χρήσης και φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης

Μεγάλη επιτυχία για Alpha Bank και Πειραιώς!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε