Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτά είναι τα “κόκκινα” δάνεια! Τα παρουσίασε ο Στουρνάρας στην Εξεταστική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη συνολική εικόνα του ποσοστού των «κόκκινων» δανείων παρουσίασε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας στην εξεταστική επιτροπή.

Την ερώτηση επανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ζητώντας του την αναλυτική εικόνα. Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας , με στοιχεία έως το τέλος του Ιουνίου του 2016 (του τρέχοντος δηλαδή εξαμήνου) το σύνολο των ληξιπρόθεσμων δανείων ανέρχεται στο 45,1%. Ανά τομέα, από τα στεγαστικά δάνεια παρουσιάζουν πρόβλημα το 41,8%, από τα καταναλωτικά το 53% και τα επιχειρηματικά το 44,7%.

Από την τελευταία κατηγορία, ο κ. Στουρνάρας είπε, πως τα μη επαγγελματικά εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν το 67%, των μικρο – μεσαίων επιχειρήσεων στο 59,9%, στις μεγάλες επιχειρήσεις στο 29,1% και στην ναυτιλία το 27, 4% και σε χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις στο 29%.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν θα χρειαστεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση απάντησε πως « το τελευταίο τεστ που πέρασαν οι τράπεζες ήταν για την επάρκειά τους την επόμενη τριετία. Σαφώς και αυτή την στιγμή έχει αποφευχθεί αρκεί να μην υπάρξουν νέα κόκκινα δάνεια και ελαστικοποιήσεις.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε