Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Credit Suisse και UBS υποχωρούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μεγάλες απώλειες και για την Deutsche Bank

Credit Suisse και UBS υποχωρούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μεγάλες απώλειες και για την Deutsche Bank

Οι μετοχές των τραπεζών και των εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παρέσυραν πτωτικά τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την υγεία του κλάδου, με την είδηση για αμερικανική έρευνα στην Credit Suisse και τη UBS να ασκεί περαιτέρω πιέσεις στις μετοχές.

Οι μετοχές των Credit Suisse AG και UBS Group AG καταγράφουν πτώση 7,24% και 6,68%, αντίστοιχα, αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι είναι μεταξύ των τραπεζών που αποτελούν αντικείμενο έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το εάν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να διαφύγουν κυρώσεις.

Ανησυχία προκαλεί και η Deutsche Bank, της οποίας οι μετοχές πέφτουν κατά 11,5%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,72% στις 12:30 ώρα Ελλάδας, αλλά η απότομη ανάκαμψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα θέτει τον δείκτη σε τροχιά για άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI World κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,4%, αν και οδεύει επίσης προς κέρδη 1,5% σε εβδομαδιαία βάση. Το Παρίσι σημείωσε νωρίτερα πτώση 2,11%, το Λονδίνο 2,03%, η Φρανκφούρτη 2,03% και το Μιλάνο 2,51%.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε πτώση 8 μονάδων βάσης νωρίτερα στο 3,71%. Οι αποδόσεις των δεκαετών τίτλων σημείωσαν πτώση 6 μονάδων βάσης στο 3,34%. Πτώση 16 μονάδων βάσης στο 2,34% σημείωσαν νωρίτερα οι αποδόσεις και των 2ετών γερμανικών ομολόγων.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις