Πέμπτη, 30 Μαΐ
25oC Αθήνα

Δεν χρειαζόμαστε νέο κούρεμα – Βγαίνουμε στις αγορές το 2014”

Δεν χρειαζόμαστε νέο κούρεμα – Βγαίνουμε στις αγορές το 2014”

Ο Γ. Στουρνάρας δηλώνει στην Handelsblatt πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους και αποκαλύπτει πως η επιστροφή στις αγορές θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

”Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους, διότι μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως η χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα διάσωσής της” τονίζει στην γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών.

Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στις αγορές χρέους για να “δοκιμάσουμε τα νερά” το β’ εξάμηνο του 2014, εάν η χώρα γυρίσει στην ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του έτους και εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα

Ο Γ. Στουρνάρας προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω αποκαλύπτει πως ”Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στις αγορές χρέους για να “δοκιμάσουμε τα νερά” το β’ εξάμηνο του 2014, εάν η χώρα γυρίσει στην ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του έτους και εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία που θα μας επέτρεπε να δοκιμάσουμε την αγορά με νέα έκδοση ομολόγων το β’ εξάμηνο του 2014. Αρχικά με ένα μικρόποσό, για να δοκιμάσουμε την αγορά”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Στουρνάρας έβαλε ως στόχο ένα ποσό της τάξης των 3 εως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε