Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Economist: Όμηρος συμφερόντων η κυβέρνηση Σαμαρά

Economist: Όμηρος συμφερόντων η κυβέρνηση Σαμαρά

”Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, του κεντροδεξιού πρωθυπουργού, είναι όμηρος ομάδων συμφερόντων” γράφει ο Economist για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το βρετανικό περιοδικό στέκεται ιδιαίτερα στις ατελείωτες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης, την οποία χρειάζεται η Ελλάδα για να πληρώσει τον Μάιο ομόλογα αξίας 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, του κεντροδεξιού πρωθυπουργού, είναι όμηρος ομάδων συμφερόντων

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαρρέουν πως οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές, ενώ την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες κατηγορούν την Αθήνα πως έχει εφαρμόσει μόλις τα μισά μέτρα από αυτά που υπέγραψε το τελευταίο καλοκαίρι.

Ο Economist εκτιμά πως ”οι συνεχιζόμενες διαφωνίες ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση σε ζητήματα όπως η απελευθέρωση της αγοράς για το φρέσκο γάλα ή η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ υπογραμμίζουν ότι η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, του κεντροδεξιού πρωθυπουργού, είναι όμηρος ομάδων συμφερόντων”.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνα ανόητη η ιδέα του Πούτιν για στρατιωτική επέμβαση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε