Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Είχαν γίνει έρευνες ένα χρόνο πριν στα γραφεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ!

Είχαν γίνει έρευνες ένα χρόνο πριν στα γραφεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ!

Οι δηλώσεις – καταγγελίες του μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για “μαγείρεμα” των στοιχέιων φέρνει στο φως και άλλες πτυχές για το πως λειτουργούσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή μέσω της οποίας και των στοιχείων που εκείνη εξέδωσε μπήκαμε στο περίφημο Μνημόνιο!

Οι διχόνοιες, οι έριδες και οι αλληλοκαταγγελίες δεν είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε να σπαράσσει τα “σωθικά” της ΕΛΣΤΑΤ αυτόν τον καιρό.

Πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα από τις 6 Νοεμβρίου του 2010, διερευνάται μια άλλη πολύ σοβαρή πτυχή της υπόθεσης που τώρα συγκλονίζει το πανελλήνιο. Τότε, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έφοδο στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ και προχώρησε στην κατάσχεση του υπολογιστή του αντιπροέδρου κ.Νίκου Λογοθέτη.

Σύμφωνα με όσα είχαν διαπιστωθεί στο προηγούμενο διάστημα το οποίο μεσολάβησε από τις 30 Ιουνίου 2010, όταν κι ανέλαβε καθήκοντα στην αναδιαμορφωμένη Στατιστική Υπηρεσία το νέο δ.σ., τα στελέχη της Eurostat προσέρχονταν πλήρως ενημερωμένα με νούμερα κι αριθμούς, για την πραγματική εικόνα της εθνικής μας οικονομίας!

Το πάθημα όπως διαπιστώνεται από τη … δημιουργική λογική των greek statistics τους είχε γίνει μάθημα και είχαν βρει τον Δούρειο Ίππο ώστε να γνωρίζουν εκ των έσω και ορισμένες φορές ταυτόχρονα με τους κυβερνητικούς συνομιλητές τους τα σχετικά με το έλλειμμα, το ΑΕΠ, τη φοροδιαφυγή κ.ά.

Ο υπολογιστής του κ. Νικολάου κατασχέθηκε, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα, όμως δεν βρέθηκαν e-mails ή οτιδήποτε άλλο που να διαθέτει χαρακτήρα έστω και υπόνοιας διαρροής προς την Eurostat.

Συνεπώς, το ερώτημα εξακολουθεί να αιωρείται αναπάντητο. Ποιος ενημέρωνε την Eurostat; Ποιος ήταν αυτός που ουσιαστικά επιδίωξε και το πέτυχε να απωλέσει η χώρα την εθνική της κυριαρχία και να τεθεί υπό την κηδεμονία των τροϊκανών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διώκεται για κακούργημα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

‘Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή. Μας έχουν για μπανανία” – Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που ”ξηλώθηκε” από τον Βενιζέλο

”Προσυπογράφω. Απολύτως αληθείς οι καταγγελίες της Γεωργαντά”

 Τι απαντάει η Ν.Δ στις καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ

Απάντηση Παπακωσταντίνου στις καταγγελίες

“Δίκαιο το έκτακτο τέλος στα ακίνητα”, λέει ο Βενιζέλος! – Ξήλωσε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε