Κυριακή, 2 Ιουν.
22oC Αθήνα

Επικεφαλής Eurogroup: Τον Απρίλιο το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Επικεφαλής Eurogroup: Τον Απρίλιο το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Ακόμα και ο ”σκληρός” Γ. Ντάισενπμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για νέα βοήθεια στην Ελλάδα, με πιθανότερη τη νέα μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης.

”Η Ελλάδα δεν θα έχει ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα πριν το 2014 και κατά συνέπεια είναι ρεαλιστικό να εκτιμά κανείς ότι θα υπάρξει νέα στήριξη από την ευρωζώνη προτού βγει η χώρα στις αγορές” δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισενπμπλουμ.

Σε ότι αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν λυθεί τελείως μέχρι το 2014.Είναι ρεαλιστικό να εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί επιπλέον στήριξη πέρα από το τρέχον πρόγραμμα

Μετρώντας μία προς μία τις λέξεις του ο ”σκληρός” Ολλανδός, που σημαδεύτηκε από τις θέσεις του για το κούρεμα των καταθέσεων, πρόσθεσε επίσης.

Το Eurogroup συμφώνησε τον προηγούμενο χρόνο να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπως νέα μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης για την Ελλάδα εάν ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Δεν θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε εάν αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν πριν τον Απρίλιο του επόμενου έτους

”Σε ότι αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν λυθεί τελείως μέχρι το 2014.Είναι ρεαλιστικό να εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί επιπλέον στήριξη πέρα από το τρέχον πρόγραμμα. Υπό αυτή την έννοια, το Eurogroup υπέδειξε σαφώς ότι δεσμεύεται να παράσχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος και πέρα αυτό μέχρις ότου η χώρα ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Το Eurogroup συμφώνησε τον προηγούμενο χρόνο να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπως νέα μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης για την Ελλάδα εάν ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Δεν θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε εάν αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν πριν τον Απρίλιο του επόμενου έτους”.

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες εφοπλιστές συντρίβουν κάθε ρεκόρ αγοράς πλοίων

Απίστευτο! Το Δημόσιο έχει αλλά δεν δίνει πίσω 1,5 δισ. που χρωστάει σε ιδιώτες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε