Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φορολογικό: Επιστρέφουν στην παλιά κλίμακα και θα τη διαπραγματευτούν με Βενιζέλο-Κουβέλη

Φορολογικό: Επιστρέφουν στην παλιά κλίμακα και θα τη διαπραγματευτούν με Βενιζέλο-Κουβέλη

Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μετά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου για το φορολογικό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως είπε, το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Την Τετάρτη, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πως η αρχική εκδοχή για φορολογική κλίμακα με συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ και η μείωση του φόρου 1950 ευρώ, η οποία θα απομειώνεται ανάλογα με το πόσο αυξάνεται το ποσό, θα είναι τα βασικά πράγματα που θα διαπραγματευτεί το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους αλλά και νωρίτερα με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Αυτό που διεφάνη από τη σύσκεψη είναι πως δεν υπάρχει περιθώριο μεγάλων και θεαματικών αλλαγών για τη φορολόγηση των εισοδημάτων, σε σχέση με όσα σενάρια έχουν διαρρεύσει και τα οποία επεξεργάτεζεται το οικονομικό επιτελείο.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην σύσκεψη των τριών αρχηγών την ερχόμενη Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή όπως λένε οι πληροφορίες. Εκεί οι τρεις αρχηγοί θα πρέπει να λύσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες καθώς το σχέδιο είναι το φορολογικό να έχει κατατεθεί στη βουλή ως τις 15 του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Μαζεύουν” το φορολογικό – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Πήραν πίσω το φόρο 45% – Παίζουν με την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε