Σάββατο, 15 Ιουν.
27oC Αθήνα

Η Ελλάδα δεν ανέκτησε την φερεγγυότητά της”

Η Ελλάδα δεν ανέκτησε την φερεγγυότητά της”

Ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη που θα δείξει το πραγματικό ύψος του κουρέματος χρέους που απαιτείται στην Ελλάδα για να μην χρειαστεί σε δύο χρόνια και νέα αναδιάρθρωση πρότεινε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο γερμανός ειδικός Γιούργκεν Κάιζερ.

Σε μια ιστορική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Γ. Κάιζερ, συντονιστής του μεγαλύτερου γερμανικού συνδέσμου αναπτυξιακής πολιτικής, αφού δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ανέκτησε την φερεγγυότητά της, μετά ζήτησε πραγματογνωμοσύνη για το αν θα χρειαστεί η Ελλάδα νέο κούρεμα χρέους.

θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχε μια ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη, η οποία να μας πει το πραγματικό ύψος του κουρέματος που απαιτείται, έτσι ώστε να μην χρειαστεί η χώρα σε δύο χρόνια και νέα αναδιάρθρωση

«Στην Ελλάδα έχουν γίνει αναδιαρθρώσεις χρέους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα έχει ανακτήσει την φερεγγυότητά της. Προς το παρόν συνεχίζεται η συζήτηση αν και πότε η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα αναδιάρθρωση.

Θα ήταν ωστόσο θετικό όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από την τελευταία πενταετία. Δηλαδή αν αποφασίζει το ΔΝΤ υπό την πίεση της ΕΕ για το ύψος του κουρέματος χρέους που χρειάζεται η Ελλάδα, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα δεν αρκεί για να επανακτήσει η χώρα ευχέρεια κινήσεων.

Σε περίπτωση όμως που υπάρξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για ένα ακόμα κούρεμα τότε θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχε μια ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη, η οποία να μας πει το πραγματικό ύψος του κουρέματος που απαιτείται, έτσι ώστε να μην χρειαστεί η χώρα σε δύο χρόνια και νέα αναδιάρθρωση».

Διαβάστε επίσης:

Επενδυτικό σχέδιο 700 δισ. ευρώ στο τραπέζι του Eurogroup

Άνοδος στο Χρηματιστήριο – Πέφτουν συνεχώς τα spreads

Έξι πηγές φόρων που μπορούν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε