Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Η Google πούλησε την Motorola έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

Η Google πούλησε την  Motorola έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

Μεγάλη ”χασούρα” για την Google που είχε εξαγοράσει πριν 2 χρόνια την Motorola Mobility έναντι 12,5 δισ. δολαρίων, ενώ τώρα την πούλησε στην κινεζική Lenovo έναντι μόλις 2,9 δισ. δολαρίων.

Ένα από τα μεγαλύτερα deals παίρνει σάρκα και οστά καθώς η Google συμφώνησε να πουλήσει την Motorola Mobility στην κινεζική Lenovo έναντι 2,9 δισ. δολαρίων.

Μετά τη συμφωνία αυτή η κινεζική κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών Lenovo γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone πίσω από τις Samsung και Apple.

Από την πρώτη ματιά φαίνεται πως η Google μπαίνει χοντρά ”μέσα” από αυτή τη συμφωνία, καθώς πριν 2 χρόνια έδωσε 12,5 δισ. δολάρια για την Motorola Mobility και τώρα συμφώνησε να την πουλήσει για 2,9 δισ. δολάρια.

Όμως η συμφωνία εξαγοράς προβλέπει πως η Google θα διατηρήσει την πλειονότητα των πατεντών της Motorola, μεταξύ των οποίων και εκείνη για το λογισμικό Android.
Μάλιστα με ανακοίνωση της η Google τονίζει πως η αγορά smartphone είναι πολύ ανταγωνιστική και ότι η Motorola θα είναι καλύτερα στα χέρια της Lenovo.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε