Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Η συζήτηση για το «κούρεμα» βλάπτει την Ελλάδα

Η συζήτηση για το «κούρεμα» βλάπτει την Ελλάδα

”Φοβίζει τους επενδυτές και είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα” εκτιμάει για την συνεχιζόμενη φημολογία για νέο ελληνικό κούρεμα χρέους ο Γερμανός υφ. Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ.

Να μπει τέλος στη φιλολογία περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ζητά από την αντιπολίτευση ο Γερμανός υφ. Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ.

«Όποιος –όπως οι Πράσινοι- εικοτολογεί σε εβδομαδιαία βάση για το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους το μόνο που καταφέρνει είναι να φοβίσει τους επενδυτές. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους «βλάπτει σε τελική ανάλυση τον ευρωπαίο φορολογούμενο», υποστηρίζει ο Στέφεν Κάμπετερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.
Σύμφωνα με το γερμανό υφυπουργό, στόχος θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές για να χρηματοδοτηθεί.

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους «βλάπτει σε τελική ανάλυση τον ευρωπαίο φορολογούμενο»

Ο κ. Κάμπετερ άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα των Πρασίνων που «βλέπει» απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Όποιος –όπως οι Πράσινοι- εικοτολογεί σε εβδομαδιαία βάση για το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους το μόνο που καταφέρνει είναι να φοβίσει τους επενδυτές. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα», επισήμανε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Διαβάστε επίσης:
Financial Times: Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους

Μετά από ένα εξάμηνο θα πάρουμε τα 400 εκατομμύρια της ΔΕΣΦΑ

Αυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου στην Γερμανία

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε