Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό – Απαλάσσονται τα σκάφη απο τον φόρο πολυτελείας και παίρνουν πίσω και το ποινολόγιο

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό – Απαλάσσονται τα σκάφη απο τον φόρο πολυτελείας και παίρνουν πίσω και το ποινολόγιο

Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά που θα επιβληθεί σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης.

 Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία αποσύρεται επίσης το άρθρο που προβλέπει τους πρόσθετους φόρους για εικονικά τιμολόγια.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και σκαφών αναψυχής, πισινών κα.

Με τη νέα τροπολογία προβλέπεται η απόσυρση της εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
 

Με αποσύρσεις ρυθμίσεων, έπειτα από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου αν και είναι επείγουσες, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διευκρίνισε ότι οι διατάξεις που αφαιρούνται και σε καμία δεν είναι επισπεύδον το υπουργείο Οικονομικών θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο. «Στην πράξη δηλαδή υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και λαμβάνουμε υπόψη τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων που συνιστούν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης», είπε ο κ. Σταϊκούρας και ανακοίνωσε ότι:

– Καταργείται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά τον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας

– Καταργείται το άρθρο 42, που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων

– Καταργείται το άρθρο 47, που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45

– Καταργείται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ

– Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά την τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχετε αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού; Πληρώστε!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε