Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ξεφορτώθηκα τις τρύπες από σφαίρες – Σε νέα εποχή η Ελλάδα”

Ξεφορτώθηκα τις τρύπες από σφαίρες – Σε νέα εποχή η Ελλάδα”

”Ο πιο μισητός άνθρωπος της Ελλάδας είναι πλέον χαρούμενος άνθρωπος” γράφει καναδική εφημερίδα για τον Γ. Στουρνάρα επειδή η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική ευθύνη του Α. Σαμαρά.

“Χαρούμενος άνθρωπος ο Γιάννης Στουρνάρας” γράφει η καναδική εφημερίδα Globe and Mail με την αιτιολογία πως η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση.

”Ο πιο μισητός άνθρωπος της Ελλάδας τώρα είναι ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος”

”Ο πιο μισητός άνθρωπος της Ελλάδας, πάλι κατά δήλωσή του, αφού ήταν ο φορέας των σκληρών μέτρων που πάρθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, τώρα είναι ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος” αναφέρει η Globe and Mail, και αμέσως μετά έρχεται η χαρακτηριστική ατάκα του, εως τώρα, υπουργού Οικονομικών.
”Η Ελλάδα εισήλθε σε μια νέα εποχή, οπότε ξεφορτώθηκα τις τρύπες από τις σφαίρες”.

”Ο κ. Στουρνάρας φαίνεται πιο χαρούμενος για το γεγονός του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτι που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και επέτρεψε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές. Όμως αν δεν υπάρχει σταθερός ρυθμός ανάπτυξης το επόμενο έτος, τότε η Ελλάδα θα μπει ξανά σε φαύλο κύκλο” είναι η εκτίμηση από την Globe and Mail.

Στη συνέντευξη του ο Γ. Στουρνάρας οριοθετεί ως τον επόμενο μεγάλο στόχο την μείωση του χρέους και για πρώτη φορά παίρνει θέση, με πολύ προσεκτικά διατυπωμένα λόγια, υπέρ ενός νέου κουρέματος.

Αν είναι απρόθυμοι να αναλάβουν ένα κούρεμα, τότε οι επιλογές για τη μείωση του χρέους θα μειωθούν σημαντικά

”Το χρέος είναι υψηλό, και θέλουμε να το μειώσουμε για να κάνουμε τις ετήσιες πληρωμές χρεολυσίων και τόκων. Έτσι ώστε τους πόρους να μπορούσε να τους χρησιμοποιήσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από επενδύσεις και ανάπτυξη για να μειώσουμε την ανεργία. Πρέπει να εκτρέψουμε πόρους από την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη.
Θα θέλαμε να έχουμε μια συμβολή με έναν τρόπο που δεν βλάπτει τους εταίρους μας, εκείνων δηλαδή που κρατούν το χρέος μας. Αν είναι απρόθυμοι να αναλάβουν ένα κούρεμα, τότε οι επιλογές για τη μείωση του χρέους θα μειωθούν σημαντικά”.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όταν ρωτήθηκε για τον επικείμενο ανασχηματισμό ”πέταξε” την μπάλα στον Α. Σαμαρά.
”Είναι η αποκλειστική του ευθύνη, όλα τα άλλα είναι απλά φήμες”.

Διαβάστε επίσης:
Φέσι εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Δημόσιο από κηδείες χωρίς παραστατικά

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε