Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το μνημόνιο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το μνημόνιο

Η πορεία για την έξοδο από το μνημόνιο άρχισε κατά τη χτεσινή σύσκεψη του κ. Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα.

Οι δύο πλευρές έβαλαν το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων και αντάλλαξαν απόψεις οι οποίες έφτασαν μέχρι του σημείου για το χαρακτήρα και το σύστημα της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας στην μετά μνημόνιο εποχή.

οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν, έστω άτυπα, ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο και απομένει η υποβολή του ελληνικού αιτήματος για την αποχώρηση του ΔΝΤ

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν, έστω άτυπα, ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο (εξάλλου τελειώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο τέλος του χρόνου) και απομένει η υποβολή του ελληνικού αιτήματος για την αποχώρηση του ΔΝΤ του οποίου το πρόγραμμα συνεχίζεται ως το 2016.

«εάν βγούμε από το Μνημόνιο, εννοείται ότι ο έλεγχος της τρόικας δεν θα είναι ακριβώς ο ίδιος»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των χθεσινών διαβουλεύσεων στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε και “κλειστή” σύσκεψη των κ.κ. Χαρδούβελη , Σταικούρα , Παπασταύρου με τους επικεφαλής της τρόικας κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκε ο οδικός χάρτης για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο .

Όπως υπογράμμισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αργά χθες το βράδυ «συζητήσαμε και θέματα στρατηγικής, τι θα γίνει μετά το Μνημόνιο, πώς θα στηθεί η έξοδος από το Μνημόνιο». Εξήγησε ότι «εάν βγούμε από το Μνημόνιο, εννοείται ότι ο έλεγχος της τρόικας δεν θα είναι ακριβώς ο ίδιος».

Σε ερώτηση για την που κράτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών το ίδιο στέλεχος σημείωσε πως «έχουν δικές τους απόψεις, βάζουν κάποια θέματα στο τραπέζι και προσπαθούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη”.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως με το κλείσιμο της εν εξελίξει αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ληφθεί και η τελική απόφαση για την …επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ από φέσια άνω του 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πετρέλαιο θέρμανσης με 1 ευρώ το λίτρο!

Αυτόματη η μείωση στον φόρο ακινήτων – Έρχονται άμεσα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

“Μπλόκο” στις συντάξεις του ΟΑΕΕ – Άδειοι πολλοί λογαριασμοί

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε