Δευτέρα, 17 Ιουν.
30oC Αθήνα

Καμμένος στα χνάρια της Δούρου ή ο νεοελληνικός τσαμπουκάς των πολιτικών

Καμμένος στα χνάρια της Δούρου ή ο νεοελληνικός τσαμπουκάς των πολιτικών

Ένα καινούριο φαινόμενο (για να μην πούμε φρούτο και υποβαθμίσουμε τη συζήτηση) ενέσκηψε τελευταία στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο νεοελληνικός τσαμπουκάς που δεν κοστίζει τίποτα, ο τσαμπουκάς που αποτελεί έκφραση του λαϊκισμού και μάλιστα του πιο φθηνού και ανέξοδου.

Βγήκε η κυρία Δούρου και είπε δεν δίνει τα στοιχεία για να ερευνηθεί ποιοι υπάλληλοι έχουν μπει στην υπηρεσία με πλαστούς τίτλους σπουδών. Τσαμπουκαλίδικα, γιατί έτσι θέλει (για να μην πούμε γουστάρει) μία αριστερή πολιτικός υπερασπίζεται την ανομία και την απατεωνιά υπαλλήλων γιατί λέει κινδυνεύουν με απόλυση. Όχι μόνο θα πρέπει να απολυθούν τέτοιοι υπάλληλοι κυρία Δούρου, αλλά να τιμωρηθούν και να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν ως αμοιβές.

Την δόξα της κυρίας Περιφερειάρχη ζήλεψε και ο κύριος Πάνος Καμμένος και είπε να πουλήσει κι’ αυτός τον τσαμπουκά του. Ο …φτωχούλης κύριος Καμμένος αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΕΝΦΙΑ (σε αυτό το σκέλος έχει απόλυτο δίκιο) κατέληξε με την τσαμπουκαλίδικη κορώνα δεν θα τον πληρώσει και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πολύ καλά θα κάνετε κύριε πρόεδρε των ΑΝ.ΕΛ να προσφύγετε στη δικαιοσύνη. Θα έπρεπε ήδη να το έχετε κάνει, γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι πράγματι ένας άδικος, αντισυνταγματικός και πάνω απ’ όλα κατά την άποψή μου ένας ηλίθιος φόρος (θα το αναλύσουμε στο επόμενο σημείωμα).

Αλλά δυστυχώς κύριε πρόεδρε δεν μείνατε σε αυτό το σκέλος και προχωρήσατε στην μπρούκλικη ατάκα πως δεν θα τον πληρώσετε.

Δηλαδή ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου παρανομεί, το διακηρύσσει δημόσια και ακόμα χειρότερα καλεί και τους πολίτες να τον μιμηθούν. Εύγε κύριε Καμμένε. Μόνο που ο ανέξοδος τσαμπουκάς σας δεν ταιριάζει με το ήθος που θα πρέπει να ποιεί ένας σύγχρονος πολιτικός.

Πηγάζει από νοοτροπίες παλαιάς κοπής που προέρχονται από παλαιοκομματικές αντιλήψεις των οποίων ο πυρήνας είναι ο φτηνός λαϊκισμός της κακιάς ώρας. Και να πω πως δεν μπορείτε να πληρώσετε γιατί δεν έχετε τα χρήματα (όπως για παράδειγμα ισχυρίζεται ο κύριος Πάγκαλος) θα μπορούσα να σας συμπονέσω τουλάχιστον, αλλά πάντως σε καμία περίπτωση να σας δικαιολογήσω.

Γιατί αν ο καθένας από εμάς έπαιρνε το νόμο στα χέρια του και παρανομούσε διεκδικώντας το δίκιο του, τότε κανένας τσαμπουκάς δεν θα σας έσωζε κύριε Καμμένε.

Γιατί κι΄ εσείς ανήκετε στο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας, είστε πολλά χρόνια βουλευτής, έχετε καθίσει σε κυβερνητικές καρέκλες και δεν θυμάμαι τότε να αντιδρούσατε για τους διορισμούς από τα παράθυρα, τα μεγαλύτερα ως και 80% εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, τη σπατάλη και τη διαφθορά στο Δημόσιο που έστειλαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Και η τσαμπουκαλίδικη επαναστατική γυμναστική κύριε Καμμένε δεν σας δίνει συγχωροχάρτι, ιδίως όταν κινείστε στην σκοτεινή ζώνη της παράβασης των νόμων.
Με τέτοιες ενέργειες κύριε Καμμένε οδηγείτε τους εχέφρονες πολίτες να πουν «κατακαημένη Ελλάδα έχεις τους σωτήρες που σου ταιριάζουν».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε