Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Κι άλλες θυσίες ζητά ο Ντάισελμπλουμ! «Χάνουμε την υπομονή μας με την Ελλάδα»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Μια μέρα πριν από τη νέα συνεδρίαση το Eurogroup, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε το… στίγμα που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα. Ζήτησε νέες θυσίες και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, χάνουν την υπομονή τους!

Αν και παραδέχτηκε ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες από τους Έλληνες, ο Ολλανδός αξιωματούχος δεν… «ξέχασε» να τονίσει την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες»!

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup στο περιθώριο ομιλίας του στη Χάγη και απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Τα Νέα ζήτησε να κλείσει άμεσα το θέμα της αξιολόγησης. «Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Τόνισε την ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, επισημαίνοντας ότι όσα έχουν συμφωνηθεί στο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελούν «μέτρα λιτότητας».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε επίσης να υπάρξει πρόοδος τόσο στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που όπως είπε δε γίνονται για την πρόοδο αλλά για την έλλειψη προόδου που εμφανίζει η Αθήνα έναντι των δεσμεύσεών της.

«Η προσέγγιση του Eurogroup στο ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά σε λιτότητα, αλλά σε διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κίνδυνων» τόνισε, επιβεβαιώνοντας, πάντως, ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαράζ απολύσεων στο Δημόσιο – Λουκέτα μέχρι το τέλος του χρόνου σε υπηρεσίες και εταιρίες υπουργείων και δήμων – Απολύσεις και το 2015

Προϋπολογισμός με … αστερίσκους – Σήμερα η κατάθεση από Δεκέμβρη τα νεώτερα

FT: μήπως οι ξεροκέφαλοι Έλληνες αποφάσισαν να πουν όχι;

Τα βρήκαν για τις απολύσεις: φεύγουν άμεσα 4.000 – Αναλυτικά η συμφωνία Μητσοτάκη – τρόικας

Δημόσιο: Από ΕΡΤ, επίορκους Αμυντικές Βιομηχανίες και συμβασιούχους οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου

Τσίπρας: Aντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους θα καθαρίζετε την τρόικα – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε