Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Λουξεμβούργο: Τραπεζικό απόρρητο τέλος από το 2015

Λουξεμβούργο: Τραπεζικό απόρρητο τέλος από το 2015

Την επόμενη χώρα – θύμα μετά την Κύπρο ψάχνουν άπαντες και πολλοί είναι εκείνοι που… ποντάρουν τα λεφτά τους στο Λουξεμβούργο. Αλλά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί τους… φίλους τους στο Eurogroup πως «δε θα γίνουμε Κύπρος».

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για καταργήσει το τραπεζικό απόρρητο, αποδεχόμενη την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών από την 1η Ιανουαρίου 2015.

“Έχουμε τη δυνατότητα να εισαγάγουμε χωρίς μεγάλες επιπτώσεις, την αυτόματη ανταλλαγή από την 1η Ιανουαρίου 2015”, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου.

Και έσπευσε να πει πως “ακολουθούμε ένα παγκόσμιο κίνημα, δεν υποχωρούμε στις γερμανικές πιέσεις”, διευκρινίζοντας ότι τόσο 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν αυτήν την ανταλλαγή πληροφοριών.

“Δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους Ευρωπαίους αυτό που θα δώσουμε βάσει διμερούς συμφωνίας στους Αμερικανούς”, πρόσθεσε.
“Ο τραπεζικός και χρηματοπιστωτικός τομέας του Λουξεμβούργου δεν εξαρτά την ύπαρξή του από το τραπεζικό απόρρητο. Δεν ζει ούτε από το μαύρο χρήμα, ούτε από την φοροδιαφυγή. Δεν θα σβήσουν τα φώτα”, είπε επίσης.

Όταν το Λουξεμβούργο θα υιοθετήσει την σχετική νομοθεσία, θα υποχρεωθεί σε αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων για ευρωπαίους πολίτες που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στη χώρα, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η νομοθεσία δεν θα αφορά ξένες εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ανακοίνωσε επίσης ότι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας θα αυξηθεί από το 2015, παραμένοντας ωστόσο ο χαμηλότερος στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα φορολογικά καταφύγια της Ευρώπης και οι προστάτες τους

Τραγικός θάνατος ανηλίκου: Τον έριξαν μαζί με τα σκουπίδια στο απορριμματοφόρο!

”Ζήτημα ζωής και θανάτου οι τράπεζες στο Λουξεμβούργο”

Mετά την Κύπρο για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Ένα ενδιαφέρον, αναλυτικό άρθρο των FT

Γιούνκερ κατά Ντάισελμπλουμ: Το Λουξεμβούργο δε θα γίνει Κύπρος!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε