Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μνημόνιο και νέα μέτρα φέρνει η τρόικα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τελικά οι τροϊκανοί φαίνεται πως κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα νέο δάνειο και μαζί ένα νέο μνημόνιο. Διόλου τυχαία χαρακτηρίζουν πολλοί την νέα καθυστέρηση στην άφιξή τους στο πλαίσιο των πιέσεων να δεχθεί η Ελλάδα τα νέα μέτρα.

Οι τροικανοί φαίνεται ότι θα καταφθάσουν στις αρχές Φεβρουαρίου τελικά. Όλα δείχνουν ότι θα επιμείνουν στο ότι η χώρα έχει ανάγκη μέσα στα επόμενα χρόνια επιπλέον 13 με 14 δισ. ευρώ και όχι 11 όπως υποστηρίζει η ελληνική πλευρά.

Η Ελλάδα επιμένει ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις χωρίς νέο δάνειο μέσω των χρημάτων ΤΧΣ που περισσεύουν, ωστόσο τεχνηέντως η τρόικα ανεβάζει το ποσό ώστε να δεχθεί η χώρα νέα δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα ουσιαστικά κανένα από τα ισοδύναμα μέτρα δεν γίνεται αποδεκτό από τους τροϊκανούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ό,τι αφορά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών η τρόικα αποτιμά τις απώλειες στα 850.000.000 ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά δέχεται το πολύ 400.000.000 ευρώ. Αντίστοιχες διαφορές υπάρχουν και στις απώλειες από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με την τρόικα να τις θεωρεί διπλάσιες απ’ ΄ότι η κυβέρνηση, ενώ τεράστια είναι η πίεση και στο θέμα της πλήρους αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Δικαστική βόμβα μεγατόνων – Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις Μνημονιακές μειώσεις αποδοχών που έγιναν σε όλους τους ένστολους!

Αλλαγές στη λίστα πληρωμών για 50.000 εφάπαξ – Περιορίζεται το “ψαλίδι” για όσους κατέθεσαν αιτήσεις έως το τέλος του 2013

Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ – Στα 4 εκ. ευρώ ημερησίως οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Ενοχλήθηκε ο Παπανδρέου από την αποκάλυψη πως αρνήθηκε το ”κούρεμα”

Η τρόικα θέλει να δεσμεύσει και τον ΣΥΡΙΖΑ – Πως οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση φέρνουν πρόωρες εκλογές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε