Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Θεοχάρης εκδιώχτηκε γιατί κυνήγησε φόρους από πολύ πλούσιους”

Ο Θεοχάρης εκδιώχτηκε γιατί κυνήγησε φόρους από πολύ πλούσιους”

Θα τα βρει πολύ δύσκολα η νέα γενική Γραμματέας Εσόδων Κ. Σαββαΐδου που αντικατέστησε τον Χ. Θεοχάρη ο οποίος εκδιώχθηκε μετά την άσκηση αξιώσεων φόρου κατά 300 ατόμων μεγάλου πλούτου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Χαρακτηριστικότατο είναι το δημοσίευμα από το πρακτορείο Bloomberg τόσο για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η νέα γενική Γραμματέας Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, όσο και γιατί έχασε το κεφάλι του ο Χ. Θεοχάρης.
”Η Σαββαΐδου αντιμετωπίζει την πρόκληση να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της να δρομολογήσει αντιλαϊκά μέτρα για να γεμίσει τα ταμεία της πιο χρεωμένης χώρας της Ευρώπης. Ο Χ. Θεοχάρης εκδιώχθηκε μετά την άσκηση αξιώσεων κατά 300 ατόμων μεγάλου πλούτου. Η έξοδος του δημιούργησε ανησυχίες για τη δέσμευση της χώρας να προωθήσει τις δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις”.

Το κίνητρο για την αντικατάσταση του φαίνεται να είναι η πολιτική επιθυμία να χαλαρώσει η προσπάθεια για τη συγκέντρωση των φόρων

Παρωδία μάλιστα χαρακτηρίζει ο Μανόλης Γαλενιανός, καθηγητής στο University of London, τον εξαναγκασμό του Θεοχάρη σε παραίτηση
”Το κίνητρο για την αντικατάσταση του φαίνεται να είναι η πολιτική επιθυμία να χαλαρώσει η προσπάθεια για τη συγκέντρωση των φόρων. Η εκδίωξη ενός αξιωματούχου που υποτίθεται ότι είναι διορισμένος για θητεία πέντε ετών χωρίς να παρουσιάσεις σοβαρή αιτιολόγηση καθιστά παρωδία την ανεξαρτησία της αρχής για τη συλλογή των φόρων”.

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση αναφέρει πως και φέτος η Ελλάδα δεν θα ξεφύγει από την ύφεση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε