Παρασκευή, 17 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο ζάμπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας αποκαλύπτει τα σχέδια του για την Ελλάδα – “Θα ξαναμιλήσω με τον Σαμαρά για επενδύσεις”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Συνάντηση του Σαουδάραβα πρίγκιπα με τον Αντώνη Σαμαρά
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Συνάντηση του Σαουδάραβα πρίγκιπα με τον Αντώνη Σαμαρά

 – Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο πιο πλούσιος Σαουδάραβας στον κόσμο
– Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes μετά τον Μπιλ Γκέιτς είναι ο πιο επιδραστικός άνθρωπος σε όλο τον πλανήτη
– Ο βαθύπλουτος πρίγκιπας βλέπει έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το 2014
– Η περιουσία του φαίνεται πως ξεπερνάει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο πιο πλούσιος Άραβας στον κόσμο, ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής” δεν είναι άλλος ένας πλούσιος Σαουδάραβας, αλλά ο πιο πλούσιος και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes o πιο επιδραστικός άνθρωπος στον πλανήτη μετά τον Μπιλ Γκέιτς. 

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που είναι αφεντικό του επενδυτικού κολοσσού Kingdom Holding Company και θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που καθορίζει την παγκόσμια τάση της οικονομίας, βρέθηκε πρόσφατα στις 22 Αυγούστου στην Αθήνα. 

Εδώ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο γεγονός που πυροδότησε σενάρια για επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Συνάντηση του Σαουδάραβα πρίγκιπα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο “Έθνος” επιβεβαίωσε το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα, λέγοντας πως αναζητά επενδύσεις στον τουρισμό (ξενοδοχεία), στις τηλεπικοινωνίες και στο real estate, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. 

Άλλωστε και η επίσκεψή του στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν μία αρχή για να υπάρξει μία επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό για όσα ακολουθήσουν. Ο ίδιος σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς τον ενημέρωσε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τον κάλεσε να επενδύσει σε οποιονδήποτε τομέα επιθυμεί ο ίδιος. 

Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ τόνισε πως η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει πολλές χώρες όπως την Ελλάδα, αλλά φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας πως η χώρα μας έχει πιθανότητες εξόδου από την κρίση κατά τη διάρκεια του 2014. Μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια σημειώνοντας πως η Ελλάδα “είναι η καρδιά όλων των πολιτισμών, η καρδιά της δημοκρατίας. Επομένως μπορεί να περνάει μία άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά δεν σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός των εξελίξεων. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, μισός Λιβανέζος (από τη μητέρα του) και μισός Σαουδάραβας ξεκίνησε με ένα δάνειο των 30.000 δολαρίων από τον πατέρα του με το οποίο ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία την Kingdom Establishment το 1980 φτάνοντας σήμερα να δημιουργήσει μία περιουσία 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρίγκιπας με αυτό τον τρόπο έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Σαουδάραβας επιχειρηματίας από τα μη κυβερνητικά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Συμμετέχει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον πλανήτη, όπως τις Citigroup, NewsCorps, Twitter, Time Warner, Apple, Walt Disney, ενώ είναι πρόεδρος του media group Rotana και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου Al-Arab (το οποίο υπέγραψε συμφωνία με το Bloomberg σύμφωνα με την οποία το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων θα αναμεταδίδει νέα της αγοράς στα αραβικά).

Ο πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal είναι γνωστός ανά τον κόσμο τόσο για τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα όσο και για τη «ροπή» στην καλή ζωή και τις εκκεντρικές απολαύσεις. Αρκεί να αναφερθεί ότι μετακινείται τακτικά σε διαφορετικά σημεία του κόσμου με το «ιπτάμενο παλάτι» του, ένα Airbus 380 στο οποίο… παρκάρει μία Rolls Royce.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυσε περιοδικό, γιατί τον παρουσίασε φτωχότερο κατά 10 δισ. δολάρια

Τι συζήτησαν ο Σαμαράς με τον κροίσο πρίγκιπα Σαουδάραβα

Ένας ζάμπλουτος σαουδάραβας στο Μαξίμου!

Σαουδάραβας πρίγκιπας χάλασε 15 εκατ. ευρώ στη Disneyland

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε