Πολιτική

Οι απειλές Παπανδρέου για εκλογές και οι δυσοίωνες προβλέψεις για χρεοκοπία ανεβάζουν τα spread

- Μια ημέρα μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού το spread σκαρφάλωσε στις 720 μονάδες
- Η Pimco στοιχηματίζει στην χρεωκοπία μας μέσα στην τριετία 
- Δεν άρεσε στους επενδυτές η απειλή πρόωρων εκλογών

Η αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα για το κυβερνων κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτυπώνεται σήμερα στα spread αλλά και στον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου.

Το spread στα ομόλογα εκτινάχθηκ στις 720 μονάδες βάσης από 685 μονάδες βάσης ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν και τα CDS στις 690 μονάδες βάσης.

Εκτός από τους γνωστούς – άγνωστους όπως ο κορυφαίος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί ο οποίος κάθε εβδομάδα ζητάει από την Ελλάδα να κυρήξει χρεοκοπία, τώρα ήρθε και η PIMCO που θεωρεί ότι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει εντός τριών ετών.

Στο χρηματιστήριο καταγράφονται ρευστοποιήσεις με τον γενικό δείκτη να κινείται κάτω από τις 1615 μονάδες και τις τράπεζες να πιέζονται λόγω ρευστοποιήσεων που σχετίζονται τόσο με την ανησυχία των ξένων για την Ελλάδα αλλά και των χθεσινών κερδών στην αγορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης