Πέμπτη, 16 Μαΐ
20oC Αθήνα

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να ανταπεξέλθουν στο σενάριο για ύφεση εως και το 2015.

”Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης υπό το δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής” είναι η πλήρης δήλωση του Γ. Προβόπουλου στο Reuters.

”Με βάση το βασικό σενάριο, που αποτυπώνει την πρόβλεψή μας και την πρόβλεψη της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014. Υπό το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη ξεκινάει το 2016”

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με τις δηλώσεις του δεν απορρίπτει τις προβλέψεις της κυβέρνησης, της τρόικας αλλά και της ίδιας της τράπεζας του για επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014.

Όμως, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, προειδοποιεί τις ελληνικές τράπεζες πως τα τεστ αντοχής στα οποία θα υποβληθούν θα γίνουν με βάση το, υπαρκτό μεν απαισιόδοξο δε, σενάριο για ύφεση εως το 2015.
”Με βάση το βασικό σενάριο, που αποτυπώνει την πρόβλεψή μας και την πρόβλεψη της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014. Υπό το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη ξεκινάει το 2016, με μικρό αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης μέχρι τότε”.

Διαβάστε επίσης:
Πτώση σε όλα τα Χρηματιστήρια – Οι αγορές πέφτουν στον αμερικανικό δημοσιονομικό ”γκρεμό”

Βόμβα από την ΕΚΤ: Δεν είναι απολύτως προστατευμένες οι καταθέσεις

Ξανάρχισαν οι εκβιασμοί για την επόμενη δόση

”Η ανάκαμψη στην Ελλάδα μοιάζει απίθανη για την ώρα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε