Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Όχι στην πλήρη απευλευθέρωση επαγγελματικών μισθώσεων, θα πει ο Χατζηδάκης στην Τρόικα

Από την χθεσινή συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων
Από την χθεσινή συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων

Να μην απελευθερωθούν πλήρως οι επαγγελματικές μισθώσεις θα προσπαθήσει να πείσει την Τρόικα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στη σημερινή τους συνάντηση. 

Το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, το θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων, καθώς και η άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης που έχει σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης θα επιδιώξει να πείσει την Τρόικα για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει τη δεδομένη στιγμή το ενδεχόμενο της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων, ακόμα και για τις παλιές συμβάσεις που ισχύουν.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης θα παρουσιάσει, επίσης, τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, το οποίο θα είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Χθες, ο Κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων, που έχουν προσελκύσει χρηματοδοτήσεις από ξένους επενδυτές και καταγράφουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων στήριξης των καινοτόμων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και επισήμως η τρόικα βάζει στο τραπέζι τους πλειστηριασμούς

Τρόικα προς ΤΑΙΠΕΔ: Τελειώνετε με τις αποκρατικοποιήσεις

Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ! Τι σκευάσματα θα πωλούνται

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε