Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Πακέτο – ανάσα για τα κόκκινα δάνεια – Ρίχνουν ή παγώνουν τη δόση οι τράπεζες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Έξι μέτρα για τα κόκκινα δάνεια προωθούν οι τράπεζες
– Μικρή δόση ίση με το ενοίκιο, πάγωμα πληρωμών και πληρωμή μόνο τόκων για 3 χρόνια
– Πλημμύρισε η αγορά από κόκκινα δάνεια, ξεπέρασαν τα 68 δισ.

Πακέτο μέτρων που θα δώσει ανάσα στους δανειολήπτες αλλά και στις ίδιες προωθούν οι τράπεζες καθώς τα κόκκινα δάνεια έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ειδικά μετά τη φορο – λαίλαπα που έφερε σε απόγνωση τους περισσότερους πολίτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” οι ρυθμίσεις που προωθούν οι τράπεζες αφορούν ακόμη και σε πάγωμα την καταβολής των δόσεων για τους οικονομικά αδύναμους.
Παράλληλα προωθούνται πακέτα όπου επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.
Μια ακόμη λύση είναι η μείωση της δόσης στο ύψος ενός μέσου ενοικίου, ανάλογα με το σπίτι για το οποίο πήρε κάποιος στεγαστικό δάνειο.
Προωθούνται επίσης λύσεις που περιλαμβάνουν πάγωμα των δόσεων με πληρωμή μόνο των τόκων ακόμη και για διάστημα 3 ετών.
Δίδεται ταυτόχρονα η δυνατότητα στους δανειολήπτες να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ενώ γίνεται και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πιο ευνοϊκούς όρους.

Στόχος να μπορέσουν οι συνεπείς δανειολήπτες να συνεχίσουν να είναι συνεπείς έχοντας μια μηνιαία ελάφρυνση, ενώ παράλληλα εκείνοι που ήδη έχουν ξεκινήσει να έχουν προβλήματα αποπληρωμής να επανέλθουν, ώστε να μπορέσουν και οι τράπεζες να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε