Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πόλεμος” με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα δυο μεγάλα αγκάθια με την τρόικα παραμένουν. Οι τροϊκανοί παίζοντας καθυστερήσεις επιμένουν να μην δέχονται όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική πλευρά “τινάζοντας” στον αέρα τον προϋπολογισμό

Ουσιαστικά στο νέο ραντεβού με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο σήμερα οι τρόικα επανέρχεται με τα στοιχεία που δημιουργούν πρόβλημα.
Προτάσσει τις καθυστερήσεις τόσο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, όσο και το πρόβλημα της φοροδιαφυγής που δεν έχει σταθεί δυνατό να παταχθεί.
Το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για τη στάση της τρόικας, τονίζει όμως ότι η χώρα θα είναι σε θέσει να καταθέσει προϋπολογισμό στην ώρα του με τα στοιχεία που υπάρχουν ως τώρα και θα πείσει την τρόικα πως οι αλλαγές που θα χρειαστούν θα γίνουν στην πορεία.
Όπως και να ‘χει όμως όλα δείχνουν ότι οι τρόικα με τη στάση της θα πετύχει η χώρα να πάει με ανοιχτά ζητήματα στο eurogroup και χωρίς συμφωνία σε βασικά θέματα.
Όποια και αν είναι η σημερινή εξέλιξη στο νέο ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια τις επόμενες μέρες και μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε