Οικονομία

Πουλήστε για να ζήσετε και μετά το 2014!

Τα ασημικά του κράτους μέσω των περιβόητων αποκρατικοποιήσεων πρέπει να δώσει η Ελλάδα για να μπορέσει να εξασφαλίσει ρευστό και μετά το 2014, οπότε και βάσει της δανειακής σύμβασης σταματάει η χρηματοδότηση από τα κράτη της Ε.Ε.

Στο μνημόνιο είχαν αρχικά υπολογιστεί αποκρατικοποιήσεις αξίας 50 δισ. Από τότε τα προσδοκώμενα έσοδα έχουν πέσει στο μισό.

Αυτή τη στιγμή η πίεση έχει πέσει ξανά όμως σε αυτόν τον τομέα, αφού και πάλι λόγω ύφεσης τα νούμερα δεν βγαίνουν. Η χώρα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα απ’ το 2014 για να μπορέσει να αντεπεξέλθει ειδικά από τη στιγμή που χρήματα από το εξωτερικό, πλην των 8 δισ. από το ΔΝΤ δεν προβλέπονται.

Ήδη οι πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται την επαναδιαπραγμάτευση υπολογίζουν στις αποκρατικοποιήσεις ή τις ιδιωτικοποιήσεις, ωστόσο για να είναι ικανοποιητικά τα έσοδα από αυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 6-7δισ. Ευρώ το χρόνο ήδη από φέτος, ώστε να καταφέρει η χώρα να αναστρέψει την κατάσταση.

Ποσά και ρυθμοί που ούτε κατά διάνοια δεν έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής παρά τις εξαγγελίες.

Το ζήτημα ωστόσο είναι κρίσιμο καθώς με κάποιον τρόπο θα πρέπει να πεισθούν οι εταίροι να συνεχίσουν με κάποιο τρόπο τη χρηματοδότηση της χώρας, επιτρέποντας ταυτόχρονα μια επιμήκυνση του μνημονίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό πελατολόγιο: Γιατί αντιδρούν οι επιχειρηματίες – Απίθανη η απόσυρση του μέτρου με φοροδιαφυγή 65% στον κλάδο των αυτοκινήτων
Πριν καν καταστεί υποχρεωτικό το μέτρο (από την 1η Ιουλίου), η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) κάνουν λόγο για περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες καθώς και για κενά και εμπλοκές στην εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου
Tax deduction planning concept 2