Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά την ιστορική απόφαση της ΕΚΤ

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά την ιστορική απόφαση της ΕΚΤ

Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων (-0,10%).

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.

Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη σημειώθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αγοράς, ως απόρροια του αγοραστικού ενδιαφέροντος, γεγονός που οδήγησε την απόδοση σε αυτά τα νέα χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι κατά την τιμολόγησή του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η απόδοση βρισκόταν στο 4,90%, ενώ το ονομαστικό κουπόνι είναι στο 4,75%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταιγίδα στοιχημάτων από κερδοσκόπους για πτώση του ευρώ

Η ΕΚΤ και το «τέλος του καπιταλισμού»

Ιστορική μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ! – Στο 0,15% το βασικό επιτόκιο του ευρώ – Τι σημαίνει αυτό για όσους έχουν δάνεια!


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε