Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Reuters: Θα “παγώσει” η δόση για τρεις μήνες αν δεν πείσει η Ελλάδα τους δανειστές της!

Ο Πολ Τόουμσεν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα το πρωί ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Πολ Τόουμσεν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα το πρωί ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για ακόμα μια ημέρα ένα τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters δημιουργεί ανησυχία, αφού επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της ευρωζώνης μεταδίδει ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να παγώσουν για τρεις μήνες την καταβολή της δόσης, αν η Αθήνα δεν πείσει ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

“Αν δεν γίνουν όλες οι επαφές και δεν μας ικανοποιήσουν δεν βλέπω εκταμίευση ακόμα και μέρους της δόσης για τους επόμενους τρείς μήνες”, είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Νωρίτερα, πάλι το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών μετέδωσε ότι η Ελλάδα αναμένει συμφωνία σε όλα τα θέματα με την τρόικα, εκτός από το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο ίδιος είπε ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η Ελλάδα να μην λάβει τη νέα δόση, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Επέμεινε πάντως ότι στο θέμα της κινητικότητας είναι αμφίβολο ότι θα υπάρξει συμφωνία αν η τρόικα εμμείνει σε αυτά τα οποία ζητεί. Με άλλα λόγια αν δεν δοθεί η παράταση που ζητεί η ελληνική κυβέρνηση για την κινητικότητα.

Αύριο στις 10 το πρωί θα επαναληφθεί η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η τρόικα, που έφθασε στο υπουργείο στις 11 το πρωί, αποχώρησε στις 12.30, προκειμένου η διαπραγμάτευση να συνεχισθεί αύριο.

Αύριο, επίσης, η τρόικα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φλέγοντα θέματα είναι η παράταση της προθεσμίας για την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα του συνυπολογισμού ή όχι των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ στον αριθμό των 4.000 απολύσεων, για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτημα παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης δημοτικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποδείξεις τέλος – Χάνουμε ένα μισθό καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου

Σαρωτικές οι αλλαγές στη φορολογία – Τι προβλέπεται και τι αλλάζει για τη φορολόγηση των Ελλήνων

Οι απολύσεις στην ΕΡΤ δεν πείθουν την τρόικα!

Πλησιάζει τα 318 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε