Σάββατο, 15 Ιουν.
31oC Αθήνα

Στην Αθήνα σήμερα ο ισχυρός της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουνσεν – Θα δει Σαμαρά, Στουρνάρα, Ζανιά και Προβόπουλο

Στην Αθήνα σήμερα ο ισχυρός της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουνσεν – Θα δει Σαμαρά, Στουρνάρα, Ζανιά και Προβόπουλο

Καθώς τα σενάρια για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές φουντώνουν, σήμερα έρχεται στην Αθήνα ένας από τους εκλεκτούς της Άνγκελα Μέρκελ, ο Γεργκ Άσμουνσεν.

Οι συνομιλίες του στελέχους της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα κινηθούν γύρω από τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επίσκεψη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, είναι ιδιαίτερα σημαντική και γίνεται τη στιγμή που εντείνονται τα σενάρια για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Όσον αφορά στο επίμαχο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, στις αρχές του καλοκαιριού, ο κ. Άσμουσεν είχε ταχθεί εναντίον, λέγοντας ότι πρωτίστως η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι θέμα που δε θέλουν ούτε να το ακούν ουτε Μέρκελ και Σόιμπλε… Όχι μέχρι τις γερμανικές εκλογές τουλάχιστον. Αλλωστε ο Ασμουσεν θεωρείται εκλεκτός της κας Μέρκελ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Άσμουσεν αυτή την ώρα συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά. Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο, αλλά και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομίζει… κούρεμα στην Αθήνα ο Άσμουνσεν; – Αύριο στην Ελλάδα

Γεργκ Άσμουσεν: Διαδικασίες εξπρές με ιδιωτικοποιήσεις θέλει για τη Κύπρο

ΕΚΤ: Έλληνες, εφαρμόστε πρώτα το μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε