Κυριακή, 2 Ιουν.
31oC Αθήνα

Στοιχεία έκπληξη για την οικονομία έχει ο Στουρνάρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στοιχεία – έκπληξη για την εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τα οποία μάλιστα θα παίξουν και καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με “ΤΟ ΒΗΜΑ”, ο υπουργός Οικονομικών αναμένει την επισημοποίησή τους από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να τα γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες και ο ίδιος κάνει λόγο για μεγάλη έκπληξη, η οποία θα επιδράσει καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Στουρνάρας υποστηρίζει ότι τα στοιχεία αυτά θα δώσουν εξήγηση για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από το περασμένο φθινόπωρο στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για το χαρακτήρα αυτών των στοιχείων πριν αυτά επιβεβαιωθούν και διασταυρωθούν. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν έχει ενημερώσει με ακρίβεια ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ακριβώς επειδή θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος. «Υπομονή λίγες μέρες ακόμη» απαντά χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα συνδέεται ευθέως με την επισημοποίηση αυτών των οικονομικών στοιχείων,τα οποία και θα επιδράσουν καταλυτικά στις εξελίξεις από εδώ και πέρα.

Τέλος, κάποιοι συνδέουν τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας με τις αναφορές του Spiegel για λύση πακέτο που υποτίθεται ετοιμάζεται να προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλγκφανγκ Σόιμπλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: Ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί σοβαρούς περιορισμούς

Αποκάλυψη από τη WSJ: Μίλησαν για την Ελλάδα, χωρίς εμάς – Ούτε καν προσκάλεσαν τον Γ. Στουρνάρα στη μυστική συνάντηση

Γερμανικός Τύπος: Επιτέλους καλά νέα από την Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε