Πολιτική

Στουρνάρας: “Δύναμη διαπραγμάτευσης” η ομολογία λάθους από το ΔΝΤ

Θα ήμασταν Συρία, αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, λέει ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Εκτιμά οτι η ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ δίνει στην κυβέρνηση μια «δύναμη διαπραγμάτευσης», χωρίς ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Κρατώντας αποστάσεις από την κόντρα ΔΝΤ- ΕΕ ο υπουργός οικονομικών μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής τονίζει:«Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί (σ.σ. η τρόικα). Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία».

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν αρνείται ότι η έκθεση του Πολ Τόμσεν δίνει τη «χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που διαπραγματεύτηκε το πρώτο μνημόνιο.

Διαβάστε

Και άλλο ”λάθος” παραδέχτηκε το ΔΝΤ – Ανίκανοι και άσχετοι έκαναν πειραματόζωο την Ελλάδα

”Ναπολέων” Σόιμπλε: Εγώ και η Μέρκελ είμαστε το μέλλον!

ΣΥΡΙΖΑ: Το success story αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο

Δηλητήριο στάζουν οι Γερμανοί για την αποκάλυψη του λάθους στην Ελλάδα – ”Αστείοι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ – Καμία αξία δεν έχει η έκθεση του”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πέτρο Μολυβιάτη: «Ένας άξιος Έλληνας περνά στην ιστορία»
«Υπηρέτησε και το δημόσιο ήθος με τη διακριτική παρουσία του, τους χαμηλούς τόνους και το ενωτικό του πνεύμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην ΥΠΕΞ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πέτρο Μολυβιάτη