Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στουρνάρας: Λιτότητα τέλος και το 2014 στις αγορές

Στουρνάρας: Λιτότητα τέλος και το 2014 στις αγορές

Ο Γ. Στουρνάρας εκτιμά πως θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και πως μέσα στο μήνα θα πάρουμε τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ενώ επανέλαβε πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.

Πολύ αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στο CNBC, τόσο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τη δόση, όσο και για το ότι θα βγούμε στις αγορές το 2014, έστω περιορισμένα, χωρίς νέα μέτρα λιτότητας.

Δόση στο τέλος του έτους

”Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα. Το ορόσημο φαίνεται να είναι εν τάξει και έτσι περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης μέχρι το τέλος του έτους” δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας.

”Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας. Νομίζω πως ακούσατε τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται στο θέμα αυτό και για την ακρίβεια η τρόικα επιστρέφει ώστε να συνεργαστούμε για την εξεύρεση λύσης”.

Ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές το 2014

Στη συνέντευξη του στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών έκανε την πρόβλεψη πως την επόμενη χρονιά θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη και πως θα βγούμε στις αγορές.
”Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετική ανάπτυξη και έτσι μπορούμε να έχουμε περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά το επόμενο έτος, όμως θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και έτσι θα είναι πολύ σημαντικό”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε