Ελλάδα

Τέλος οι συλλήψεις για χρέη

Οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν τέλος μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από νομοθετική ρύθμιση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ προανήγγειλε το τέλος των ποινικών διώξεων για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο χωρίς όμως να βαρύνονται από πράξεις φοροδιαφυγής.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την αύξηση του χρονικού περιθωρίου διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών αλλά και τη δημιουργία ενός ακόμα ενδιάμεσου ανεξάρτητου φορέα, στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης, πριν προσφύγουν τελικά στα δικαστήρια.

Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, «ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο. Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές».

Επίσης ανάφερε, σύμφωνα με την Ημερησία, ότι η επιτάχυνση στην επίλυση των φορολογικών διαφορών και η μείωση του αριθμού των υποθέσεων που κρίνονται από τα διοικητικά δικαστήρια είναι σημαντικός παράγοντας για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Δεν είναι όμως ο μόνος.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με πλοίο «φάντασμα» στον Αστακό: Αναφορές πως μετέφερε στρατιωτικό υλικό για χάρη του Χαλίφα Χαφτάρ
Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει πως την υπόθεση χειρίστηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας εν γνώσει του Μαξίμου - Δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μετέφεραν τα κοντέινερ του πλοίου
Χαλιφά Χαφτάρ
Μελτέμια και δροσιά μέχρι τις 15 Αυγούστου και μετά παρατεταμένη ζέστη - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αν και ακόμα είναι νωρίς για να προσδιοριστεί αν η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει χαρακτηριστικά καύσωνα
παραλια