Οικονομία

Την είχε στημένη ο Μπαρόζο στη Γερμανία! “Κάντε μεταρρυθμίσεις, το χρέος έχει ξεφύγει”

Ο Μπαρόζο μετά τον εξάψαλμο από τον Σόιμπλε όταν ο πρώτος τόλμησε να ζητήσει να σταματήσει η λιτότητα, τώρα επανήλθε και για να πάρει το αίμα του πίσω, ζήτησε από τη Γερμανία να κάνει μεταρρυθμίσεις γιατί το χρέος της είναι τεράστιο!

Μεταρρυθμίσεις και από την Γερμανία ζήτησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην ημερίδα για την Ευρώπη την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR) στο Βερολίνο.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να χαλαρώνει. Το χρέος είναι πολύ υψηλό. Επιπλέον, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των υπηρεσιών και να αναπροσαρμόσει τους μισθούς, ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από τα κράτη-μέλη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαπίστωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα: «Έχει σημειωθεί πρόοδος τόσο σε ό,τι αφορά την διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας», δήλωσε. Τόνισε ωστόσο ότι «δεν δικαιολογείται κανένα αίσθημα ικανοποίησης, όπως έδειξαν και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Κύπρου» και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική, ενώ ειδικά το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό. «Η κοινωνική κατάσταση αποτελεί αιτία μεγάλης ανησυχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε ο κ. Μπαρόζο.

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τόνισε ότι είναι απαραίτητο η ευρωπαϊκή Ένωση να στραφεί τώρα στους ανθρώπους και να αρχίσει να πολεμά τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, εξελίσσοντας την Ευρώπη σε μια οικονομική, νομισματική και κοινωνική ένωση. «Δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη εάν συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με προγράμματα λιτότητας, δίχτυα ασφαλείας και εκτεταμένη γραφειοκρατία. Πριν από 63 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση γέμιζε τον κόσμο με ενθουσιασμό επειδή διέκριναν σε αυτήν μια σαφή υπόσχεση για ειρήνη, ελευθερία και κοινωνική ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Σουλτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σόιμπλε: Ψευδοφάρμακο η υπερβολική ρευστότητα

”Καθυστερήσεις” παίζει ο Σόιμπλε για την προστασία από χρεοκοπημένες τράπεζες

Γερμανική εφημερίδα: Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου στην Ελλάδα”

Μπαρόζο: Πανάκριβη η Ελλάδα στο φυσικό αέριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το επαπειλούμενο χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν και οι προβλέψεις της Fed για άνοδο του πληθωρισμού ρίχνουν τις ασιατικές μετοχές
Το κλίμα έγινε πιο επιφυλακτικό μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα πιθανό χτύπημα στο Ιράν τις επόμενες ημέρες
Recession Global Market Crisis Stock Red Price Drop Arrow Down Chart Fall
Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις προτείνoυν οι Βρυξέλλες για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ
«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους για το εάν είναι απαραίτητο να εξεταστεί η Οδηγία για τον Χρόνο Εργασίας σε σχέση με το στρατιωτικό προσωπικό για την υποστήριξη της αμυντικής ετοιμότητας», τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος για την Άμυνα
Άρμα μάχης σε άσκηση