Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Tο διαγωνισμό για τα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας 2014 προκήρυξε σήμερα η Κομισιόν

Tο διαγωνισμό για τα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας 2014 προκήρυξε σήμερα η Κομισιόν

Τον διαγωνισμό για τα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας 2014 προκήρυξε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που επιβραβεύει τις πιο δημιουργικές και επιτυχημένες πρωτοβουλίες δημόσιων φορέων και συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της ΕΕ με τις οποίες υποστηρίζεται η επιχειρηματικότητα, και ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, που ξεκινάει τώρα, διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο, ενώ τον Μάιο θα επιλεγούν οι νικητές κάθε χώρας, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη Νάπολη (2η-3η Οκτωβρίου), στο πλαίσιο της συνέλευσης των ΜΜΕ για το 2014.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε: «Πέντε χρόνια μετά την έκδοση της πράξης της ΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις, διαπιστώνουμε ότι οι ΜΜΕ έχουν διανύσει πολύ δρόμο, πρέπει όμως να κάνουμε ακόμη πολλά».

Από το 2006, τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας ανταμείβουν την αριστεία στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τότε που ξεκίνησε ο διαγωνισμός έχουν διαγωνιστεί περισσότερα από 2.500 έργα, τα οποία υποστήριξαν συνολικά τη δημιουργία άνω των 10.000 νέων επιχειρήσεων.

Στόχος των βραβείων είναι ο εντοπισμός και η αναγνώριση επιτυχημένων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για την προώθηση των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, η προβολή και η διάδοση βέλτιστων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών, η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρηματίες στην ευρωπαϊκή κοινωνία και η ενθάρρυνση επίδοξων επιχειρηματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι ο Όλι Ρεν αλλά ο Γκι Φέρχοφστατ θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν

Σουλτς: Θα κάνω τη γερμανική επίσημη γλώσσα της ΕΕ αν εκλεγώ πρόεδρος της Κομισιόν

Η Κομισιόν βάζει τέλος στα εμπόδια που αποτρέπουν τους πολίτες να μετακινούνται για εργασία εντός της ΕΕ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε