Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα χειρότερα! Μέχρι και πλήρης κατάργηση αφορολόγητου!

Ανοικτό και το θέμα των ενιαίων μισθολογίων αλλά και των φοροαπαλλαγών που μάλλον θα ανοίξουν αρχές του καλοκαιριού.

Η έκθεση της τρόικας με σκληρά μέτρα που ακόμα διαβάζουν στα κόμματα φυσικά και δεν θα είναι η τελευταία!

Κάποιες από τις προτάσεις που συζητήθηκαν κρίθηκε ότι θα “βάραιναν” πολύ το σκληρό πακέτο των μέτρων και πολύ απλά μετατέθηκαν γοα τον Ιούνιο.

Άλλωστε το είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

Έτσι, όσον αφορά το αφορολόγητο, αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι στην καλύτερη περιπτωση η μείωσή του στις 3.000 ευρώ και στην χειρότερη η κατάργησή του.

Επίσης, τον Ιούνιο θα ανοίξει και το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η αρχική πρόταση της τρόικας ήταν να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια κατά ποσοστό ανάλογο με αυτό του Ενιαίου Μισθολογίου που εφαρμόζεται στο Δημόσιο, δηλαδή κατά 15% ως 18% κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι νέα πρόταση για χαμηλότερη μείωση, 10% κατά μέσο όρο, από την οποία θα προέκυπτε εξοικονόμηση της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ. Η συνολική ετήσια μισθολογική δαπάνη για τα ειδικά μισθολόγια αγγίζει τα 5,97 δισ. ευρώ και αφορούν περίπου 195.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Τέλος, πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις τόνιζαν με νόημα ότι αυτή η φορά δεν ήταν η τελευταία που έπεφτε στο τραπέζι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ώρα των αποφάσεων! Κλείδωσαν:22% μείωση στον κατώτατο – 15% στις επικουρικές και στις συντάξεις των ευγενών ταμείων – Άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε