Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

Βρούτσης: Μειώνεται η ανασφάλιστη εργασία – Αυξάνονται τα έσοδα του ΙΚΑ

Βρούτσης: Μειώνεται η ανασφάλιστη εργασία – Αυξάνονται τα έσοδα του ΙΚΑ

Στο 18,95%, από 20,57% τον Νοέμβριο, μειώθηκε το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ παρουσιάζεται αύξηση για 3 συνεχόμενους μήνες στα έσοδα του ΙΚΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2013 μειώθηκε στο 18,95%, από 20,57% τον Νοέμβριο.
Ο Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως στο διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου ελέγχθηκαν 6.515 επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 39.612 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 905, ποσοστό δηλαδή 2,28%.
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, για την αδήλωτη εργασία αγγίζουν τα 9.225.987 ευρώ.

Έσοδα ανάσα για το ΙΚΑ

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ”ικανοποιημένος από τις ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης που εμφανίζει η ανασφάλιστη εργασίας”, τονίζοντας ότι οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ως απόδειξη ανέφερε ότι ”για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση και μάλιστα για τρεις συνεχόμενους μήνες – Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο – απόρροια τόσο της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου ‘ΑΡΤΕΜΙΣ όσο και των πρόσφατων μέτρων ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος”.

Διαβάστε επίσης:
Το 80% των Ελλήνων δεν μπορεί να αγοράσει βασικά τρόφιμα!

Η Ελλάδα χρειάζεται 17 δισ.ευρώ για να ανακάμψει

Ευρώ ή δραχμή;

Άνοδος στο Χρηματιστήριο – Πέταξαν τα spreads

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε