Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Χόρτασαν …δισεκατομμύρια παρά την κρίση

Χόρτασαν …δισεκατομμύρια παρά την κρίση

Τα λεφτά πηγαίνουν στα λεφτά λέει μία λαϊκή ρήση. Και αποδεικνύεται αληθινή αν λάβουμε υπόψη πως παρά την κρίση ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου αυξήθηκε κατά 12% σε ένα χρόνο και τον Ιούλιο του 2014 ανερχόταν σε 7,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τη χρηματιστηριακή αξία όλων μαζί των 30 αμερικανικών εταιρειών που εκπροσωπούνται στον δείκτη Dow Jones, συμπεριλαμβανομένων των Coca Cola, MacDonald’s και Microsoft.

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε έρευνα της εταιρείας Wealth-X της Σιγκαπούρης και της ελβετικής τράπεζας UBS.

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι ζουν στην Ευρώπη και ανέρχονται σε 775, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία φτάνουν στα 2,375 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Βορειοαμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι 609 και η περιουσία τους είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη των Ευρωπαίων, στα 2,371 τρισ. δολάρια.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πάντως η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και ακολουθούν η Κίνα, η Βρετανία και η Γερμανία. Από τους 155 ανθρώπους που εντάχθηκαν στο “κλαμπ” των δισεκατομμυριούχων κατά την περίοδο αυτή, οι 33 ήταν από την Κίνα. Οι δισεκατομμυριούχοι σε όλον τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 155 και πλέον ανέρχονται συνολικά σε 2.325.

Μολονότι η Ασία βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αριθμό δισεκατομμυριούχων, πίσω από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η περιουσία των Ασιατών πάμπλουτων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις άλλες περιοχές του κόσμου.

Έτσι, η Ασία εκπροσωπεί το 30% της καθαρής αύξησης των περιουσιακών στοιχείων όλων των πολυεκατομμυριούχων του κόσμου.

Ο “μέσος” ζάπλουτος είναι άνδρας, ηλικίας 63 ετών και έχει 3,1 δισ. δολάρια. Ένας στους οκτώ δισεκατομμυριούχους είναι γυναίκα. Οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι είναι, κατά μέσο όρο, νεώτεροι (61 ετών) και αυτοδημιούργητοι αφού μόνο το 13% από αυτούς κληρονόμησε την περιουσία του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει να είναι ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ με περιουσία ύψους 84,6 δισ. δολαρίων και ακολουθούν δύο Αμερικανοί, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσίευμα του «Μπλούμπεργκ» παρουσιάζει συστάσεις του Bruegel προς Ευρωπαίους

Πόσο άλλαξε η κρίση τη ζωή μας; Έρευνα δίνει απαντήσεις

Η κρίση απειλεί την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή – Η κρίση έπληξε και τη δημοκρατία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε