Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Yasou … Ellada!

Πηγή φωτο bloomberg
Πηγή φωτο bloomberg

Διθυραμβικό είναι το άρθρο του business week για την Ελλάδα. Με έναν και μόνο πίνακα το περιοδικό, όπως λέει, διηγείται μια εκπληκτική ιστορία ανάκαμψης της χώρας που μόλις πριν δύο χρόνια έμοιαζε καταδικασμένη.

Όπως επισημαίνει το άρθρο μέσα σε ελάχιστο διάστημα οι αποδώσεις των δεκαετών ομολόγων της Ελλάδας έπεσαν από το 30 κάτω από το 7 και πλέον η χώρα μπορεί να ελπίζει σε μια νέα έξοδο στις αγορές.

Ήταν σωτήριο, λέει το business week, το γεγονός ότι υπήρξαν τα δάνεια της τρόικας και δεν χρειάστηκε να βγει η χώρα στις αγορές, όμως εξαίρεται και η αντίδραση των Ελλήνων που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ξέχασαν τη σπατάλη και έσφιξαν το ζωνάρι υπομένοντας στωικά τα μέτρα αλλά και την ανεργία που έφτασε στο 27%.

Το άρθρο του περιοδικού έχει τίτλο Yasou: Greece Is Pulling Off an Amazing Recovery, τίτλος που σε απλή μετάφραση εκφράζει την έκπληξη και το θαυμασμό των συντακτών για την ανάκαμψη της χώρας

Ειδική αναφορά γίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο όπως γράφει το Businessweek κατακτήθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ενώ επισημαίνεται ότι η χώρα ελπίζει να βγει στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές.

Τέλος το άρθρο αναφέρεται στις πολύ επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών τις προηγούμενες ημέρες, στα έργα που προγραμματίζονται, όπως το αεροδρόμιο Καστελίου και το Πάτρα-Πύργος, στην ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο που θα δοθεί σε πολλά σημεία και στην μεγάλη αύξηση του τουρισμού που αναμένεται φέτος.

Διαβάστε επίσης:
Πολυνομοσχέδιο: Και οι ομολογιούχοι θα επωμίζονται την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σαρωτικές αλλαγές στη ζωή μας φέρνει το πολυνομοσχέδιο – Μειώνονται σε 250 έως 500 ευρώ τα πρόστιμα στην εφορία – Πιο αυστηρό πλαίσιο για κατασχέσεις

Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας και στους δημοσίους υπαλλήλους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε