Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Υπ.Οικονομικών: Βλέπουμε συμφωνία με την τρόικα – Σήμερα στη Βουλή ο ενιαίος φόρος ακινήτων – Πότε φεύγουν οι τροικανοί

Υπ.Οικονομικών: Βλέπουμε συμφωνία με την τρόικα – Σήμερα στη Βουλή ο ενιαίος φόρος ακινήτων – Πότε φεύγουν οι τροικανοί

– Βενιζέλος: Η συμφωνία θα “κλείσει”
Στουρνάρας: Πάει καλύτερα η συζήτηση με την τρόικα
– Μέχρι την Τετάρτη συμφωνία με την τρόικα, για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, δηλώνει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών
– “Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο”, δήλωσε στους τροικανούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και, υπό την αίρεση ότι θα έχει «κλείσει» το θέμα των ΕΑΣ, αμέσως μετά θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Η έγκριση της δόσης, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, θα γίνει είτε από το Euro Working Group, είτε από το Eurogroup, το οποίο είναι πιθανόν να συνεδριάσει εμβόλιμα- τις ημέρες της Συνόδου Κορυφής- με αντικείμενο την τραπεζική ενοποίηση.

Click4More Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

Το ποσό της δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγων, ύψους 1,85 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.

Φυσικά, μένουν ανοικτά πολλά «καυτά» ζητήματα των διαπραγματεύσεων, όπως το δημοσιονομικό κενό για το 2014, τα οποία συνδέονται με τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ και μετατίθενται για την επάνοδο της τρόικας στην Ελλάδα το επόμενο έτος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου είπε: Φαίνεται ότι η συζήτηση πάει καλύτερα

Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο αυτή την ώρα είναι στη διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους υπουργούς.

Βενιζέλος σε δημοσιογράφους: Η συμφωνία θα «κλείσει»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, εκτίμησε ότι η συμφωνία θα «κλείσει».
«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά για την Ελλάδα. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας έχει κάνει σαφή στροφή υπέρ της Ελλάδας και σε όλες τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί».
Για το θέμα των πλειστηριασμών, είπε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα παρατείνει την προστασία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και πως καμιά τράπεζα δεν έχει διάθεση να κυνηγήσει κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανικός τύπος: Όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα

”Δεν πίεσε η τρόικα για αποφάσεις υπέρ τραπεζών”

Τρόικα… μετ’ εμποδίων – Έκαναν πίσω στους πλειστηριασμούς, επιμένουν για απολύσεις, ΕΑΣ και φόρο στα ακίνητα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε