Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ζητούν μείωση κατώτατου μισθού και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα

Ζητούν μείωση κατώτατου μισθού και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα

Έλληνες επιχειρηματίες μαζί με την τρόικα βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον διπλασιασμό ή και την απελευθέρωση του ορίου απολύσεων αλλά και τη μείωση στον κατώτατο μισθό.

Ο Μπομπ Τράα, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα ζήτησε ξεκάθαρα την ”ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ” στις διαδικασίες εισόδου – εξόδου στην αγορά εργασίας.
Πολύ απλά αυτό σημαίνει πίεση για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των απολύσεων.

Ήδη έχει διαρρεύσει πως οι δανειστές μας ζητούν τουλάχιστον τον διπλασιασμό στο όριο ομαδικών απολύσεων που επιτρέπονται κάθε μήνα.
Ενώ λοιπόν εως σήμερα το όριο για ομαδικές απολύσεις κάθε μήνα είναι στο 5%, τώρα πιέζουν να ανέβει το όριο στο 10%, για επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ζητούν σύμφωνα με το Capital, την αλλαγή της διάταξης που προβλέπει έγκριση από το υπουργείο Εργασίας σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το υπουργείο Εργασίας όχι μόνο διαψεύδει πως οι απολύσεις έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά διαρρέει πως έλληνες επιχειρηματίες το ζητούν από την τρόικα.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα στις συζητήσεις με την τρόικα, όμως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ζητώντας την αναπροσαρμογή ολόκληρου του πλαισίου της εθνικής σύμβασης εργασίας, άνοιξε ουσιαστικά τη συζήτηση για μείωση στον κατώτατο μισθό.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε