Site icon NewsIT

Αγορά κόκκινων δανείων από φορείς του Δημοσίου!

02.02.2018 | 12:32
Δημόσιο κόκκινα δάνεια

Μετά το υπουργείο Άμυνας και την εξαγορά κόκκινων δανείων των στρατιωτικών από το ΑΟΟΑ, φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για αγορά και άλλων δανείων...

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το «μοντέλο» εξαγοράς από την δευτερογενή αγορά με κούρεμα των κόκκινων δανείων στρατιωτικών από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών τους Στρατού Ξηράς , Θαλάσσης και Αέρος και από άλλους φορείς του δημοσίου.

Η απάντηση αυτή του υπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ανοίγει πλέον, όπως παρατήρησε ο βουλευτής, τον ασκό των πιέσεων σε όλους τους υπουργούς που στα χαρτοφυλάκιά τους έχουν ανάλογους Οργανισμούς, κατ’ αναλογία ισότητας να κινήσουν την ίδια διαδικασία εξαγοράς κόκκινων δανείων για το προσωπικό τους.

Ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτηριστικά ανέφερε πως η πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εξαγοραστούν τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών μέσω του ΑΟΟΑ ανήκει στην δυνατότητες που παρέχει ο νόμος, όπως είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, και στο πλαίσιο αυτό της αξιοποίησης εργαλείων χρηματοοικονομικών επενδυτικών κεφαλαίων για να διευκολύνονται οι πολίτες είναι αυτό ένα εργαλείο με την εξαγορά κόκκινων δανείων από την δευτερογενή αγορά.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μελετάμε με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου χωρίς όμως να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό έλλειμμα, ούτε νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών»,

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου σημείωσε πως για να μπορέσει ο ΟΑΑΟ να εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς της λειτουργίας του Οργανισμού.

Ο κ. Κωνσνατινόπουλος τόνισε είπε πως αφού μπορεί αυτό να γίνει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τότε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλους θα πρέπει να εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια των εκπαιδευτικών,  ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός των γιατρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου των αγροτών και πρόσθεσε «σήμερα κύριε υπουργέ ανοίξατε μια νέα σελίδα για τους δανειολήπτες της χώρας και θα περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση και όλων των άλλων υπουργών για το σύνολο των κόκκινων δανείων του τραπεζικού συστήματος…»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version