Οικονομία

Αινιγματικός Νταϊσελμπλουμ ενόψει Eurogroup

Το ελληνικό δημοψήφισμα κατέστησε δυσκολότερες τις συνομιλίες με τους πιστωτές, αλλά ο στόχος συνεχίζει να είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ήταν λίγο... αινιγματικός στις δηλώσεις του.

“Δεν μας φέρνει αμέσως πλησιέστερα σε μια λύση. Στην πραγματικότητα, όταν απορρίπτονται προτάσεις, αυτό καθιστά απλώς τα πράγματα δυσκολότερα”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάισελμπλουμ.

Πρόσθεσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη “εξακολουθεί να είναι ο στόχος τους και ο δικός μας”.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα συζητήσει το ελληνικό αίτημα για επιπρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Θα δούμε, βήμα βήμα, εάν μπορούμε να σώσουμε τη διαδικασία» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ κατά την προσέλευσή του σε συνεδρίαση της ολλανδικής κυβέρνησης.

«Παράλληλα, υπάρχει αίτημα για πρόγραμμα του ESM», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι δεν έχει προσωπικά προβλήματα με κανέναν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό πελατολόγιο: Γιατί αντιδρούν οι επιχειρηματίες – Απίθανη η απόσυρση του μέτρου με φοροδιαφυγή 65% στον κλάδο των αυτοκινήτων
Πριν καν καταστεί υποχρεωτικό το μέτρο (από την 1η Ιουλίου), η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) κάνουν λόγο για περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες καθώς και για κενά και εμπλοκές στην εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου
Tax deduction planning concept 2