Site icon NewsIT

Ακόμη περιμένουν το εκκαθαριστικό της εφορίας!

22.10.2009 | 08:43
Ακόμη περιμένουν το εκκαθαριστικό της εφορίας!

Ξεχασμένες παραμένουν στις εφορίες περισσότερες από 150.000 φορολογικές δηλώσεις του 2008.

Στα συρτάρια των εφοριών “αραχνιάζουν” αρκετες από τις δηλώσεις του 2008. Μάλιστα πολλές από αυτές έχουν μεγάλα χρεωστικά υπόλποια με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα από την “αμέλεια¨των υπαλλήλων στις ΔΟΥ.

Ο αιρθμός των δηλώσεων πιστεύεται πως είναι μεγαλύτερος γιατί υπάρχουν έντυπα Ε1 που δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμη και από το 2000!

Αυτό οφείλεται γιατί σε μερικές δηλώσεςι υπάρχουν σημαντικά λάθη και είτε δεν παρουσιάζονται οι φορολογούμενοι για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις είτε δεν μπορούν οι έφοροι να τους εντοπίσουν.

Κάποιοι μάλιστα που οφείλουν αρκετά χρήματα στο δημόσιο “αποφεύγουν” να παρουσιαστούν για να μην πληρώσουν. Τι γίνεται όμως με τους πολίτες που περιμένουν να παρουν επιστροφή; Μεσα σε αυτές τις δηλώσεις υπάρχουν και αρκετοί χαμηλόμισθοι που περιμένουν εδώ και μήνες την πολυπόθητη επιστροφή τους. Σήμερα μετά από 4 μήνες που έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις θα σταλεί η 11η παρτίδα εκκαθαριστικών ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αρκετοί θα…παραλαμβάνουν εκκαθαριστικά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version