Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλμούνια : Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεωκοπήσει

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ και ο απερχόμενος επίτροπος

έσπευσαν να καθυσηχάσουν  για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ποτέ διότι έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Αλμούνια, ενώ απέδωσε τη διεύρυνση του spread στην αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στη διεθνή κρίση και στις αναταράξεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ντουμπάι.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρεοκοπίας στην Ευρώπη εξαιτίας της κρίσης στο Ντουμπάι, το οποίο αδυνατεί να αποπληρώσει δάνεια ύψους 59 δισ. δολαρίων.

Τρίτη και Τετάρτη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα προσπαθήσει να πείσει τις Βρυξέλλες για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.

Σε άρθρο του στη Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Γνωρίζουμε τι χρειάζεται να γίνει και έχουμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε μπροστά με τις από καιρό καθυστερημένες πολιτικές μεταρρυθμίσεων», γράφει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε