Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκάλυψη Newsit:έρχεται νέα έκτακτη εισφορά

(φωτο eurokinissi)
Θα αφορά Τράπεζες,κερδοφόρες επιχειρήσεις και υψηλόμισθους(;)
Όαση θα θυμίζει σε λίγο το 2009 μπροστά στα μέτρα που έρχονται το 2010.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr:
  • θεωρείται δεδομένη η έκτακτη εισφορά από Τράπεζες και κερδοφόρες επιχειρήσεις και το 2010
  • εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς και σε πολίτες που έχουν εισόδημα πάνω από κάποιο όριο,που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί
  • δεν έχει κλείσει οριστικά-παρά τις διαψεύσεις-η αναστολή καταβολής του 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
Στο συρτάρι του υπουργού Οικονομικών παραμένει η εισήγηση για επιπλέον φορολόγηση των καταθέσεων. Όμως τόσο το γεγονός ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και η σημαντική εκροή τεράστιου ποσού μόλις είδε το φως της δημοσιότητας η σχετική εισήγηση, κάνουν δύσκολη την απόφαση. Αντιθέτως θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.
 
“Γεύση” των μέτρων αυτών θα δώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός. Κι αυτό γιατί θεωρείται θέμα μείζονος σημασίας να “ηρεμήσουν” οι αγορές και να υποχωρήσουν τα spreads. Ο λόγος; Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών της αναγκών (περίπου 50 δισ.) στις αρχές του χρόνου. Σε μία τέτοια περίπτωση, η διαφορά των επιτοκίων από τα αντίστοιχα γερμανικά θα εκτινάξει το δημόσιο χρέος.

Δείτε ακόμη:
Πάγωμα μισθών και πάλι στο τραπέζι

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε