Site icon NewsIT

Δεκαετές ομόλογο: Υποχώρησε στο 1,15%

02.07.2020 | 13:17
Δεκαετές ομόλογο: Υποχώρησε στο 1,15%

Πτωτική πορεία για το δεκαετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου. Η απόδοσή του υποχώρησε στο 1,15% την Πέμπτη (02.07.2020).

Το δεκαετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου κατέγραψε μείωση τεσσάρων μονάδων βάσης, σύμφωνα με στοιχεία του investing.com. Παράλληλα, η απόδοση των πενταετών τίτλων υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης στο 0,43%.

Βάσει δημοσιεύματος του Reuters, τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης, που είδαν το φως της δημοσιότητας την 1η Ιουλίου, οδηγούν σε πτώση των αποδόσεων για τα ομόλογα των χωρών του Νότου, καθώς αυξήθηκε η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερή στο -0,4%. Σύμφωνα με σημείωμα αναλυτή της Commerzbank, εκτός από τα στοιχεία αυτά, τα οποία απετέλεσαν τον καταλύτη για τις πωλήσεις κρατικών ομολόγων της 1ης Ιουλίου τα οποία θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, άλλοι πιθανοί παράγοντες είναι οι ροές στο τέλος του μήνα και η κάλυψη του κινδύνου για την έκδοση εταιρικών τίτλων.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι είναι εφικτός ένας συμβιβασμός για το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές. Επεσήμανε ότι είναι πιο λογικό το ταμείο να δίνει δάνεια αντί επιχορηγήσεων, ένα σημείο τριβής με άλλους ηγέτες της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ταμείο πρέπει να προβλέπει επιχορηγήσεις ύψους 500 δισ. ευρώ για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν, έστειλε την 1η Ιουλίου το μήνυμα ενός διαλείμματος στη λήψη μέτρων από την τράπεζα. Επεσήμανε ότι η ΕΚΤ δεν θέτει στόχους για συγκεκριμένες αποκλίσεις (spreads) στις αποδόσεις των ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης και “καθόλου” για το ύψος των αποδόσεων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version